Anke De Vrij

Fotografisch werk
van 15 september tot eind oktober 2003


Bewolkt met opklaringen, © Anke De Vrij

Grijs en donker
Kil is het
De druppels vallen gestaag
Warme thee
Drinkt zij
Haar spiegelbeeld lacht
Bewolkt met opklaringen
Zegt zij


Anke voor haar foto's. Foto © Luc Nagels

Anke De Vrij is geboren en getogen in de Antwerpse Kempen, Westmalle. Na zo wat in alle Vlaamse provincies gewoond te hebben, is ze blijkbaar definitief neergestreken in Vlaams Brabant op de grens met Limburg: ‘Zoutleeuw’, waar ze reeds een 20-tal jaren woont. Ze was enkele jaren werkzaam als beroepsactrice; publiceerde twee romans: ‘Sporen’ en ‘De Duivelsdans’(een derde is in wording); schrijft en brengt regelmatig poëzie en geeft ook les aan de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint Truiden: “Algemene Verbale Vorming, Voordracht, Dramatische Expressie, Toneel, Repertorium Studie”.
Daar ze vindt dat een mens zich niet hoeft te beperken tot één uitdrukkingsmiddel, dat creativiteit veel vormen kan aannemen, én héél belangrijk is in een mensenleven, heeft ze zich naast haar schrijven, ook met volle overgave gestort op een reeds lang bestaande interesse: ‘Fotografie’. Ze heeft vier jaar kunstfotografie gevolgd aan de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten te Sint Truiden.
In Galerij ‘Jahi’ in Begijnendijk heeft ze, samen met andere kunstenaars, reeds enkele tentoonstellingen gehad. Verder hingen er werken van haar in het C.C. te Sint Truiden en in de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans.
Als je haar soms door de velden ziet wandelen, met haar wapen in aanslag, of je ziet haar opduiken uit de menigte in de stad, schietensklaar… laat haar doen, er zijn er die gevaarlijker zijn!

IK DROOMDE EEN WIT
EN LACHTE OM DAT WIT
EN WEENDE OM DAT WIT
ZO WIT WAS DAT
DAT IK EROM LACHTE
EN WEENDE
EN TOEN IK ONTWAAKTE
ZOCHT IK ERNAAR
HUNKERDE ERNAAR
ZO VER WAS HET WIT
ZO VER

Anke De Vrij

Contact Anke De Vrij:
Neerlandensestraat 20
3440 Zoutleeuw
011 78 01 57

 

 

webhosting
.
domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!