Rita Vandenplas

september 2002 tot november 2002


(klik op de schilderijen voor een grotere weergave)

Sinds haar opleiding in de Normaalschool, gaf Rita blijk van een ongemeende grote opmerkingsgave, met een sterke visie op haar omgeving. Op eigen kracht ontwikkelde ze een zelfgerichte indringende techniek. Vooral onder de kundige leiding en aangemoedigd door de gekende schilder Edgard Dewit scherpte ze deze gave aan.

De start van haar beroepsloopbaan remde haar artistieke activiteiten sterk af. Maar stilaan kwam de uitdrukkingsdrang van Rita weer naar boven. Ze vervolledigde de academie Armand Knaepen te Tienen en bloeide onder de kundige leiding van Francis Vaes en Leen Bondroit open tot een kunstenares die zowel abstract als expressionistisch werk creëert.

In haar werk vinden we een diepmenselijke betrokkenheid terug; haar innerlijke gevoelens van hoop, liefde of ontgoocheling, haar dromen en haar werkelijkheid deelt zij ons mee; ze laat ons zweven.

Ze toont haar liefde voor de natuur en de vernieling geeft ze er vaak van langs.

Al tekenend groeien bij haar ideeën waaruit een beeld ontstaat dat dan spontaan tot een schilderij leidt.

Symboliek is een zeer belangrijk ingrediënt en de zoektocht naar de diepere waarden van het leven is de drijfveer achter haar plastische taal.

Zij is nog lang niet aan het einde van haar artistieke loopbaan.

Contact Rita Vandenplas:
Sint-Jansstraat 32
3320 Hoxem - Hoegaarden
016 81 46 70

 

 

webhosting
.
domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!