Kronkelweg Comité > historiek...

Een week voor het ontstaan van het Kronkelweg Comité polste Freddy Vangoidsenhoven bij enkele buurtbewoners of er een mogelijkheid zou bestaan om een straatcomité op te richten. Dit werd met zoveel enthousiasme onthaald dat diezelfde week elke bewoner van de Kronkelweg een uitnodiging in de brievenbus vond. In eerste instantie was het erom te doen de buren beter te leren kennen en om terug wat leven in Vissenaken te blazen.

Het Kronkelweg Comité zag zijn eerste levenslicht tijdens de vergadering van maandag 18 oktober 2001 in café Ponderosa. Daar werden voorstellen gedaan om enkele activiteiten te organiseren. Die avond werd beslist om in januari 2002 een kerstboomverbranding te organiseren. De eerste kerstboomverbranding, die doorging op zaterdag 12 januari 2002, werd zo'n geweldig succes dat beslist werd hier een traditie van te maken. Ook werd - sinds vele jaren terug - een kerststal voor de Sint-Pieterskerk opgericht.

In een echt straatcomité mag een jaarlijkse BBQ, om eens lekker gezellig samen te zijn, niet ontbreken. Deze gaat voortaan het laatste weekend van juni door en is enkel toegankelijk voor de Kronkelwegbewoners.
Verder springt het Kronkelweg Comité in bij de jaarlijkse rommelmarkt en op 23 juni 2002 werd de Sint-Pieterskerk door het comité versierd ter gelegenheid van de viering van de 100-jarige,Veulemans.
De taakverdeling berust sedert de oprichting op vrijwilligers en de onkosten worden gedragen door persoonlijke sponsoring. Café Ponderosa blijft ons vertrouwd vergaderlokaal.

Op 14 november 2002 werden de statuten van de nieuwe V.Z.W. 'Kronkelweg Comité' gepubliceerd in het staatsblad, meteen de aanleiding om een nieuw logo te ontwerpen (hieronder het oude, linksboven het nieuwe).

Welkom op de website van het Kronkelweg Comité, de burenvereniging van de Kronkelweg in Vissenaken...

 

 

webhosting
.
domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!