Kweikersparade in Tienen op 10/10/15

Precies 1000 jaar geleden verkreeg Tienen haar stadsrechten.

En dat moet gevierd worden!

Op zaterdag 10 oktober 2015 trekt vanaf 18u30 de Kweikersparade door het centrum van de stad. Een stoet van en door Tienenaars, waarin naast de Tiense reuzen ook reus Sint-Maarten uit Vissenaken een hoofdrol zal spelen.

De Kweikersparade is een initiatief van OpgewekTienen en de Dienst Toerisme en Erfgoed van de stad Tienen in samenwerking met tal van buurtcomités en verenigingen, waaronder KLJ Vissenaken, Gezinsbond Vissenaken, Vissenaken Ons Dorp Leeft, Welle(n) de Slumme(n) van Vessenake en Transitie Vissenaken.

Ook Vissenaken neemt een tafereel in de stoet voor haar rekening. Ons dorp wil een gedroomde fiets-o-strade uitbeelden, die Vissenaken en Tienen bij elkaar brengt. Vendelzwaaiers, percussionisten, bakfietsers, stappers en fakkeldragers zullen de reus van Vissenaken voorgaan. Danschoreografe Chloë zorgt voor de regie. We zijn op zoek naar dorpsgenoten die willen meehelpen of die willen meelopen in de stoet.

Interesse?

Kom dan tijdens de dorpsfeesten op zondagnamiddag naar onze infostand en/of neem deel aan de percussieworkshop. Of neem contact op via mail met gezinsbond.vissenaken@skynet.be.

Ook nieuwe ideëen zijn nog steeds welkom.

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag