Etienne Kinnaer, videoamateur

Ik zal me even aan jullie voorstellen.

Ik ben Etienne Kinnaer. Geboren te Tienen op 21 september 1948, als enige zoon van Marcel Kinnaer en Simone Naegels.

In mijn jeugdige jaren was ik een menging van een piraat en een lieve jongen. Een oom van mij was een verwoed filmer, meer bepaald met een 8 mm camera, later een super 8 camera. Dit sprak me zo aan dat ik het idee had om mijn eigen eerste communie op film vast te leggen. Dat deed ik dan ook en zo was ik vrij jong mijn eerste film aan het maken, zes jaar oud dus.

In mijn jeugdige jaren gingen mijn interesses vooral uit naar de technische omgeving waarin ik leefde.
Zo bijvoorbeeld was ik dol op elektrische toestellen en installaties. Deze interesse zette ik om in een diploma Elektrische installaties in de Technische Scholen van Tienen, die nu het PITO heet.

Nadien kreeg ik interesse in scheikunde. Ook hier was dezelfde oom 'de schuldige', want naast filmen ontwikkelde deze ook zijn eigen zwart-wit foto’s en gebruikte daarvoor tal van scheikundige producten die ik toen niet kende noch hun doel begreep. Ook deze interesse zette ik om in een diploma Industriële Scheikunde dat ik behaalde in Anderlecht.

Mijn interesse in elektriciteit was ik zeker niet kwijt en daarom volgde later nog avondschool Elektronica.

Mijn beroepsbezigheden startten in 1968 bij de firma Gallic in Bost. Het feit dat mijn vader er reeds van in de oorlogsjaren werkte en het ondertussen tot laboratoriumleider in de industriële tak van Gallic had geschopt, was daar niet vreemd aan. Ikzelf heb de ganse tijd, dat ik in de verfbranche actief was, meer bepaald voor de meubel- of houtverwerkende industrie gewerkt.

Ondertussen huwde ik met Lea Aerts uit Schaffen. We hebben 2 kinderen, Mike en Davy.
Van al deze momenten uit mijn of ons leven hebben we filmmateriaal gemaakt.

In 1975 betrokken we onze woning in Vissenaken. We zijn dus inwijkelingen.

Om terug op video te komen, nog niet zo lang geleden werkten we allen met videorecorders, daarna DVD’s, en momenteel, zij het nog wat duur, Blu Ray Spelers.
Wat mijn video-hobby betreft, film ik meestal huwelijken, communies en doopfeesten. Ze worden momenteel afgeleverd op DVD.

In augustus 2007 heb ik een internationale filmwedstrijd gewonnen, meteen het startschot om nog meer reportages te maken. Mijn film werd meer dan 31.000 keer bekeken en ik stond daarmee op de 3e plaats wereldwijd op de Pinnacle site. Onnodig te zeggen dat ik daar heel fier op ben.

In januari 2008 werd ik opgenomen in het UZ Gasthuisberg. Men heeft toen een 8 cm grote kwaadaardige levertumor operatief verwijderd. 2008 was dus voor mij een moeilijk jaar omdat de herstelling van een dergelijke ingreep niet te onderschatten is. Maar al bij al is het verloop van het genezingsproces positief te noemen, en ben ik terug aan het filmen en monteren.

Hier enkele films...

De winnende film Turkije kan je hier in zijn originele vorm bekijken:
Nadat ik de wedstrijd won heeft ROB-TV een interview met mij gedaan,
dit interview kan je hier herbekijken:
Soms maak ik eerst een trial (proef) van een film, dit maakte ik in
eerste instantie over Turkije:
Het is ook mogelijk om van een serie foto’s een film te maken
en deze op DVD te branden, dit kan je hier zien:
Last but not least heb ik in maart-april 2009 een Nijlcruise Luxor-Aswan gedaan,
een 10 minuten durende reportage kan je hier zien:
En wat een Nijlcruise betreft, dit kan ik aan iedereen aanbevelen.
Een film dient met een begin te starten, dit lijkt misschien idioot gesteld, het is het echter niet. Een film zonder begingeneriek oogt niet professioneel. Soms maak ik een 'starter' en laat hem dan bekijken en bekritiseren door kijkers.
Een voorbeeld van een starter, in dit geval onze Nijlcruise kan je hier bekijken:

Het computerprogramma waarmee ik vanaf het ontstaan van het programma tot op heden mee werk is het Pinnacle Studio programma. Gedurende de jaren heb ik heel wat ervaring met dit programma opgedaan. Het lijkt allemaal erg professioneel wat men momenteel met een dergelijk programma kan maken. De videoamateurs zelf hebben echter enorm veel werk en energie gestoken in vragen en/of problemen ivm videobewerking via forums op te lossen. Debatten met Pinnacle medewerkers, oprichten van videoclubs en dergelijke.
Wat velen niet weten, of niet kunnen weten is dat ikzelf ook erg actief ben in het maken van special-effects voor videobewerking. Deze effecten kan men ook vandaag nog gratis downloaden van speciale videosites.

Een artikel over mij staat momenteel op de Pinnacle site, je kan dit artikel hier lezen: klik.

Meer filmpjes op YouTube: klik hier en ontdek nog veel meer filmpjes!

Wil je mij contacteren?
0478 91 16 54 - etienne.kinnaer@pandora.be

Beste groeten,
Etienne Kinnaer


Schrijf in voor de Nieuwsbrief van Vissenaken

Activiteiten
in/rond Vissenaken

Welkom op de webstek van Vissenaken. Hier vind je heel veel over deze deelgemeente van Tienen... heb jij nog iets? Klik hier...