-

 

 

UITVERKOCHT !

Neem eventueel contact op met Wim Bergé voor eventuele vrijgekomen plaatsen: 0496 54 81 72 - e-mail


 

Klassiek Concert

Amandine en Laurence BEYER

Viool en piano

Zaterdag 29 oktober 2022 - 20u00 (deuren 19u00)

Sint-Pieterskerk Vissenaken


Bestel hier je inkomkaart(en) uiterlijk op 26 oktober 2022.


Wie zijn de artiesten?

Amandine Beyer

   • Amandine begon op vierjarige leeftijd viool en blokfluit te leren aan het conservatorium in Aix-en-Provence. Daarna studeerde ze aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek en Dans in Parijs, waar ze in 1994 een eerste prijs viool behaalde.

   • In 1995 werd ze toegelaten tot de barokvioolklas van Chiara Banchini aan de Schola Cantorum in Bazel, waar ze in 1999 het diploma van solist behaalde. Tegelijkertijd deed ze een studie musicologie, culminerend in een masterscriptie over Karlheinz Stockhausen.

   • Sinds 2000 treedt ze regelmatig op als soliste in festivals en concertzalen over de hele wereld, soms begeleid door haar zus Laurence Beyer aan de piano, soms met klavecinist Pierre Hantaï.

   • In 2001 won ze het Antonio Vivaldi concours voor barokviool in Turijn, waarna haar internationale carrière begon.

   • In 2006 richtte ze haar ensemble Gli Incogniti op, en had een eerste groot succes met de opname van verschillende niet-gepubliceerde of opnieuw samengestelde concerten van Johann Sebastian Bach.

   • In 2008 betekende hun opname van Vivaldi’s Vier Jaargetijden hun grote internationale doorbraak. Hun opname van Corelli’s Concerti Grossi werd door de internationale kritiek terecht geprezen als een nieuw hoogtepunt in de uitvoering van deze werken.

   • In 2012 werd ze overladen met onderscheidingen voor haar opname van de solo Sonatas & Partitas van J.S. Bach. Amandine Beyer was professor aan de barokmuziekcursus in Barbaste en professor aan de Escola Superior de Música e das Artes do Espectaculo in Porto.

   • Vanaf september 2010 is ze professor barokviool aan de Schola Cantorum in Bazel.

   • Sinds 2013 werkt ze gretig en regelmatig samen met Anne Teresa De Keersmaeker in de producties van Partita 2, The Six Brandenburg Concertos en Mystery Sonates/For Rosa. Ze speelt regelmatig in de meest prestigieuze concertzalen en is een graag geziene gaste op de meest vermaarde festivals. Daarnaast beleeft ze volop haar tweede passie: lesgeven, en het wereldwijd geven van masterclasses. Zij wordt dan ook terecht erkend als dé referentie in de interpretatie van het vioolrepertoire van de barokmuziek.


Laurence Beyer

   • Laurence gaf haar jongere zus Amandine de eerste muzikale opvoeding en vervolmaakte een opleiding piano aan het conservatorium van Aix-en-Provence, waarna ze zich specialiseerde in het klassieke repertoire, en het begeleiden van koren, zangers en solistes, zowel op orgel als op piano.

   • Ze werkt onder andere samen met de sopraan/zanglerares Ann Willems, docente klassieke zang aan de muziekacademie van Tienen.


Jeroen D’hoe (Leuven, 25 juni 1968)

   • Jeroen is een Vlaams componist en muziekdocent. D’hoe studeerde af in musicologie aan de Katholieke Universiteit Leuven (1992) en in compositie aan het Lemmensinstituut te Leuven (1996).

   • Hij vervolgde zijn studies aan de Juilliard School in New York. Hij behaalde er zijn mastergraad (2000) en doctoraat (2003); compositielessen kreeg hij van John Corigliano.

   • Van 1999 tot 2001 was hij assistent gehoortraining aan de Juilliard School.

   • D’hoe doceert compositie en muziekgeschiedenis aan het Utrechts Conservatorium, hij is coördinator van het artistieke onderzoek en doceert compositie, muziekgeschiedenis en muziekanalyse aan het Lemmensinstituut, en gaf les muziektheorie en compositie aan de Muziekschool van Tienen.

   • Speciaal op vraag van Amandine en Laurence Beyer herschreef hij ‘Dances’ voor viool en piano, waarvan recent de speciale LP + CD uitgave verscheen!


Interessante links:

Website van Amandine Beyer
Officiële Facebook pagina van Amandine
Website Gli Incogniti
Officiële Facebook pagina van Gli Incogniti
Officiële Facebook pagina van Kitgut Quartet
MYSTERY SONATAS / FOR ROSA
Website van Jeroen D'hoe
Officiële Facebook pagina van Jeroen D'hoe

Bestelpagina voor hun LP/CD pakket: klik hier

Enkele YouTube videos:

https://www.youtube.com/watch?v=DZivLIeAMrg
https://youtu.be/FUG-HS0vp_8
https://youtu.be/F1SwgpdOqBg


Onze sponsors...