Jong muziektalent uit de streek

Zaterdag 2 september: 12u30-17u15

Op het podium in de feesttent


12u30 - 13u00: AVersion

AVersion zijn 2 muzikanten uit Tienen met een brede muziekinteresse, geïnspireerd door o.a. Queen en Pink Floyd. Ze brengen pop-rock op drum, gitaar en keyboard.


13u45-15u00: New Related

foto: Rudi Laermans

New Related maakt sinds 2014 de Tiense muziekscène onveilig. Hun eigen nummers zou je kunnen omschrijven als catchy popdeuntjes, aangevuld met harde drums en hier en daar een ferme gitaarsolo, afgewerkt met een donker randje. Naast eigen materiaal wordt de setlist nog aangevuld met zowel pop- als rocknummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, The Black Keys, The White Stripes etc.
In 2015 werden ze derde op de lokale muziekwedstrijd X-Press en in de zomer van 2016 bewezen ze op het akoestisch podium van Suikerrock dat ze ook zonder elektrische gitaren overeind blijven.


15u30-16u00: Deadly Abby

foto: Wouter Bruijninckx

Abigail zingt al sinds haar 4de en wordt sinds haar 9de begeleid door zangcoach Ann Komac. Dit zangtalent uit Ezemaal brengt rocknummers met krachtige stem.


16u30-17u15: Bob Willem

Zijn bewust gekozen artiestennaam “Bob Willem” klinkt als “Bob Dylan” en dat is dus niet toevallig, als grote fan van Dylan (vooral van z'n sterke gospel albums: Slow Train Coming, Saved en Shot of Love) schreef hij verschillende nummers in dat genre. 
Ook muzikaal is er een sterke gelijkenis door het combineren van gitaar, zang en mondharmonica. 
Naast Bob Dylan, is Johnny Cash een groot voorbeeld, maar ook David Eugene Edwards (Wovenhand, de vroegere 16 Horsepower), Michael Pritzl, Randy Stonehill, Jason Gray, Bebo Norman, Rich Mullins en vele anderen.
En hoewel Bob Willem een iets minder zwaar verleden heeft dan Johnny Cash, ging hij ook reeds enkele malen in de gevangenis optreden, met de boodschap van ware redding, bevrijding en eeuwige vrede in z'n songs. In Bergvijver mocht hij ook in 't voorprogramma van Elly & Rikkert (z'n grote voorbeelden) spelen.

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag