Dorpsfeesten 2017

Voorwoord van de voorzitter

Beste dorpsgenoten, beste bezoekers van onze dorpsfeesten,

De voorbije maanden hebben de leden van de raad van bestuur in samenspraak met de algemene vergadering van onze vzw ‘Vissenaken ons Dorp leeft’ (VODL) heel hard gewerkt om u bij de dorpsfeesten een gevarieerd programma aan te bieden. Zoals u in dit programmaboekje kan lezen, valt er tijdens het feestweekend opnieuw heel wat te beleven in ons mooi landelijk dorpje. We zijn daar bijzonder fier op. Graag wil ik iedereen bedanken die rechtstreeks of onrechtstreeks meegewerkt heeft aan de totstandkoming van Festinaken en het dorpsfeest.

Dit jaar organiseren we onze 9de dorpsfeesten! Het programma bestaat uit enkele vaste ingrediënten zoals de dorpsbarbecue, T-run, de kunst- en ambachtenmarkt, de paardenmolen, de springkastelen, de oldtimermeeting, het kerkconcert,…

Op Festinaken treden niemand minder dan UDO en Dr. Fred & The Medicine Men op, gevolgd door onze huisdj Mil.

Dit jaar staan ook enkele nieuwigheden op het programma. Zaterdag zijn er vanaf de namiddag al optredens voorzien op de Kronkelweide tijdens ons klein, maar fijn foodtruckfestivalletje. Op zondag is het aangewezen zelf de stembanden te smeren en mee te zingen met Herman Vandermeulen tijdens ‘Vissenaken zingt’. Na zes edities van onze zeepkistenrace neemt KLJ Vissenaken dit jaar het initiatief met de organisatie van een spectaculaire kruiwagenrace op zondagnamiddag. Voor wie van dansen houdt, is er een tango-initiatie in de tent en samen met de VVS Capella verkennen we de sterrenhemel.

Ter gelegenheid van deze dorpsfeesten zal door de Brouwerij Vissenaken een nieuw bier voorgesteld worden. Bovendien wordt i.s.m. postzegelclub Tipoc en fotoclub Artosa gewerkt aan een postzegel van Vissenaken.

We zijn ervan overtuigd dat deze activiteiten een grote meerwaarde zullen bieden.

We hopen dat u veel plezier zult beleven tijdens deze tweedaagse en met een gelukkig gevoel huiswaarts keert. De mooie herinneringen zullen ons dan, als raad van bestuur, de kracht geven om in 2018 opnieuw een spetterend dorpsfeest te organiseren en dit voor een jubileumeditie (10de keer!!!).

Steevast eindig ik met de woorden van Bodeaux: “De schoonheid der aarde is niet te koop; zij behoort aan wie haar ontdekt, haar begrijpt en haar weet te genieten.

Tot op onze dorpsfeesten, want…

Vissenaken leeft!

Wim Bergé,
Voorzitter Vissenaken ons dorp leeft vzw

Raad van bestuur
Wim Bergé (voorzitter), Jean-Paul Thiry (ondervoorzitter), Jan Bollen (secretaris), Francis Coeckelberghs (penningmeester), Guido Verhaegen (commissaris), Emile Defau, Didier Rens, Nele Schildermans, Philippe Smolders, Glenn Vangoidsenhoven, Renaat Vanroelen, Greet Verbeylen, Chris Verhaegen, Katty Wouters (bestuursleden).

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag