Vissenaken ons dorp leeft en organiseert
een grote dorpshappening op zondag 6 september 2009

VissenaKEN ONS DORP leeft!

Vlaamse prijs
‘Dorp met Toekomst’

Op initiatief van de Landelijke Gilde Vissenaken werden de Vissenaakse verenigingen in oktober 2008 uitgenodigd voor deelname aan de Vlaamse prijs ‘Dorp met Toekomst’. Bijna alle verenigingen hebben met veel enthousiasme hun medewerking aan dit project verleend. En de inspanningen werden beloond, want einde maart besliste de provinciale jury dat het project ‘Vissenaken ons dorp leeft’ geselecteerd werd. Dit betekent concreet dat Vissenaken een mooie financiële ruggesteun krijgt om het project verder uit te voeren, dat Vissenaken het gegeerde label krijgt van ‘Dorp met Toekomst’, en dat het project meedingt voor de nationale hoofdprijs van 10.000 euro voor de organisatie van een groot dorpsfeest.

Het logo

Het project
‘Vissenaken ons dorp leeft’

Het project kent twee deelmomenten:

• Juni 2009

In juni gaan we met z’n allen de dorpsuitdaging aan: alle huizen van Vissenaken hangen een raamaffiche van de actie uit, ontvangen een puzzelstuk, en krijgen uitnodigingskaarten om vroegere dorpsbewoners uit te nodigen op de activiteit van 6 september 2009.

• Zondag 6 september 2009

Met hun puzzelstuk komen de dorpsbewoners naar het vernieuwde Sint-Pieters dorpsplein, om
actief mee te werken aan de gezamenlijke onthulling van een puzzelkunstwerk, dat een kaart
van Vissenaken voorstelt, met daarop de nieuwe uitgestippelde en bewegwijzerde wandel- en
fietstrajecten, en belangrijkste bezienswaardigheden.

Tussen 10 en 16 uur kan iedereen volgens keuze het nieuwe wandel- of fietstraject volgen, en op diverse stopplaatsen deelnemen aan specifiek ingerichte doe- of open-deur activiteiten van verenigingen (gekke fietsen, natuurbeleving, oude klasfototentoonstelling, levend tafelvoetbal, volksspelen, bloemschikken,…).
Ook andere (soms spectaculaire) attracties zoals huifkartochten, helicoptervluchten, vendelzwaaien, paardemolen,… behoren tot de mogelijkheden.

Van ‘Vissenaken ons dorp leeft’ wordt een dorpsboekje gemaakt, waarbij nadruk wordt gelegd op historische achtergrond, sociaal-cultureel verenigingsleven, en toeristische troeven.

En vanaf 17 uur vindt de slothappening plaats in en rond
de grote tent met drink- en eetmogelijkheden, podiumacts en artiestenoptredens, en voorstelling van het nieuwe Vissenakens dorpslied.

VissenaKEN ONS DORP leeft!

 

Het project ‘VissenaKEN ONS DORP leeft!’ kwam tot stand n.a.v. de deelname van Vissenaken aan de dorpenwedstrijd ‘Dorp met Toekomst’. Dit is een actie in het kader van de Vlaamse prijs Dorp met toekomst, een organisatie van de Landelijke Gilden met de steun van CERA, de Vlaamse overheid, Nest, De Zondag en de Streekkrant/de Weekkrant.
Meer hierover vind je binnenkort op deze website…

 

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag