Zeepkistenrace Vissenaken 2014
zondag 7 september 2014

Reglement 2014 is identiek als het reglement van 2013:

Reglement zeepkistenrace - 08/09/2013

[ download hier de pdf-versie ]

De deelnemers komen aan vanaf 10u30 tot ten laatste 13u30 en parkeren meteen hun zeepkist op de parking op de hoek van de Kronkelweg en de Kumtichstraat.

De keuring - zowel de zeepkisten als de teamleden - gaat door tussen 13u30 en 14u00, eventuele herkeuring uiterlijk 14u30.

De zeepkist moet voldoen aan de volgende vereisten:

De teams:

 

De goedgekeurde zeepkisten krijgen een nummer. De grote sticker met het nummer wordt gekleefd op het plakaatje van minimum 15 x 15 cm op de voorkant van de zeepkist.

Niet goedgekeurde zeepkisten mogen tot 14u30 aanpassingen verrichten waarna een tweede keuring volgt. Indien dan nog niet goedgekeurd, kan de zeepkist niet deelnemen.

Om 14u45 begeven zich alle zeepkisten naar de startplaats, parkeren zich in volgorde van hun ontvangen nummer achter de startlijn.

De race begint om 15u00 en bestaat uit individuele tijdritten.

De zeepkisten wachten het aftellen af. De teamgenoten mogen de zeepkist in gang duwen of de zeepkist mag zich in gang laten bollen door de helling. De ganse straatbreedte tussen de goten mag worden gebruikt.

De tijd wordt opgemeten op het ogenblik dat de zeepkist de eindstreep overschrijdt. Indien de zeepkist niet ver genoeg op eigen kracht rijdt, mogen teamleden de zeepkist één of meerdere keren afzonderlijk duwen tot de eindstreep is bereikt.

Als alle zeepkisten de eerste rit hebben gereden wordt een tussenstand genoteerd op het bord of scherm. Deze uitslag bepaalt de startorde van de tweede rit.

Er is geen beperking van het aantal zeepkisten voor de eerste rit, maar bij een groot aantal kan de jury beslissen het aantal voor de tweede rit toch te beperken.

Na de eerste ronde vertrekken alle zeepkisten samen naar de startplaats en parkeren zich volgens de rangschikking van de eerste ronde. De zeepkist met de slechtste tijd vertrekt als eerste, de beste tijd als laatste.

De tweede rit verloopt zoals de eerste.

Na de tweede rit worden de zeepkisten terug geparkeerd op de parking van de hoek Kronkelweg/Kumtich-straat.

De tijden van de tweede rit worden onmiddellijk  genoteerd op het bord of scherm. De beste tijd van de twee ritten wordt de uiteindelijke tijd van het team.

Prijzen zijn er voor de eerste drie van de einduitslag en er wordt ook een prijs uitgereikt voor de origineelste zeepkist, verkozen door de teams.

Bij betwistingen, zowel ivm de zeepkist als de kledij en de uitslag, heeft de jury het laatste en beslissend oordeel.

De jury bestaat uit Peeters Simone, Rens Didier en Bollen Jan.

 

Aan alle deelnemers veel succes en een sportieve wedstrijd.

 

  

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag