Reglement zeepkistenrace 2015
Word-doc - PDF


Reglement zeepkistenrace - 06/09/2015

 

 

VODL organiseert op  6 september 2015 vanaf 15u00 een zeepkistenrace.

 

Hieronder vind je de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de grote zeepkistenrace.

 

◙ Inschrijving:

-       Inschrijvingen gebeuren op onze site (www.vissenaken.be/vissenakenleeft) tegen ten laatste woensdag 2 september 2015.

-       Deelname aan de race is gratis.

-       Bij inschrijving verklaren de deelnemers zich akkoord met dit reglement.

-       Een deelnemend team bestaat uit maximaal 4 deelnemers.

-       Deelnemers mogen niet in meer dan één team zitten.

 

◙ Verzekering:

-       Elke deelnemer is verzekerd.

 

◙ Veiligheid:

-       De zeepkist mag geen gevaar vormen voor de deelnemers, toeschouwers en organisatie van de zeepkistenrace.

-       Alle inzittenden en duwers van de zeepkist zijn verplicht gebruik te maken van beschermende kledij (lange broek, lange mouwen, gesloten schoeisel), handschoenen, een helm, knie- en elleboogbeschermers tijdens de race.

-       Het is ten strengste verboden om als bestuurder of inzittende deel te nemen aan de race onder invloed van alcohol, verdovende middelen of illegale drugs.

-       De leden van de organisatie kunnen om de vermelde redenen deelnemers uit de race halen en diskwalificeren.

 

◙ Technische vereisten:

-       De zeepkist moet een zelf gemaakt voertuig zijn. Het mag geen “kant en klaar” voertuig zijn zoals bijv. een wandelwagen, bolderkar, winkelwagen of gocart. Wel mogen onderdelen van de voornoemde voertuigen aangewend worden voor de bouw van de zeepkist.

-       De zeepkist moet ten minste over drie wielen beschikken  die constant de grond raken.          

-       De zeepkist moet voorzien zijn van een degelijke stuurinrichting  die veilig en stabiel bedienbaar is door de piloot.

-       De zeepkist mag geen uitstekende elementen hebben die een gevaar vormen voor de deelnemers, leden van de organisatie of de toeschouwers.

-       De zeepkist moet over een remsysteem beschikken op minstens 2 wielen dat niet enkel de vaart van het voertuig afremt, maar ook daadwerkelijk de zeepkist tot stilstand kan brengen.

-       De zeepkist is maximaal 3 meter lang, 2 meter breed en 2 meter hoog.     

-       De zeepkist mag niet aangedreven worden door verbrandingsmotoren, elektromotoren of trappers.

-       De teamgenoten mogen de zeepkist duwen gedurende een deel van of het hele traject.

-       Aan de voorzijde van de zeepkist moet een houten paneel van minstens 15 x 15  cm gemonteerd zijn waarop de organisatie het deelnemersnummer zal bevestigen.

-       Elke zeepkist wordt beschouwd als één geheel. Het onderling verwisselen van het chassis of andere onderdelen is niet toegestaan. Defecte onderdelen mogen vanzelfsprekend wel vervangen worden.

-       Het is verboden tijdens de race extra ballast te verwijderen van de zeepkist.         

 

◙ Inspectie zeepkisten:

-       De zeepkisten worden voor de race geparkeerd op de parking op de hoek van de Kronkelweg en de Kumtichstraat.

-       De zeepkisten moeten voor de race worden gekeurd door de daarvoor bevoegde leden van de organisatie. De inspectie wordt voorzien van 13u15 tot 13u30.

-       Teams die hun zeepkist niet laten keuren voor de race, los van het feit of de zeepkist al dan niet voldoet aan de technische en veiligheidsvereisten, verliezen hoe dan ook startrecht in de zeepkistenrace.

-       Indien de zeepkist in de eerste keuring niet voldoet aan de technische en/of veiligheidsvereisten krijgen de teamleden tijd om hun zeepkist conform de reglementen in orde te brengen. Zij moeten dan op eigen initiatief en voor de aanvang van de race de organisatie verzoeken om een tweede keuring. Indien de zeepkist voldoet aan de reglementen mag de zeepkist van start gaan in de race.

-       Indien ook na de tweede keuring de zeepkist niet voldoet aan de vereisten, verliest de zeepkist en het team in kwestie startrecht in de race.

-       Na een geslaagde keuring krijgen de deelnemers een nummer dat goed zichtbaar op de voor kant van de zeepkist moet bevestigd worden.

-       Indien de leden van de organisatie voor of tijdens de race vaststellen dat de zeepkist niet (meer) voldoet aan de vereisten, heeft de organisatie het recht om  de zeepkist   uit de  race te halen.

 

◙ Racereglement:

-       De zeepkist mag meerdere deelnemers aan boord meenemen. Deze bijkomende personen mogen niet sturen of remmen maar mogen wel duwen. Het mee aan boord zitten van meerdere deelnemers mag evenwel niet ten koste komen van de veiligheid en mag niet meer zijn dan het totale aantal zitplaatsen in de zeepkist.

-       Teams zorgen er zelf voor dat hun zeepkist aan de start staat voor elke manche.

-       De teams begeven zich gezamelijk om 14u15 naar de startplaats.

 

◙ Leeftijd:

-       Alle deelnemers aan de race moeten minstens 8 jaar zijn.

 

◙ Parcours:

-       De race gaat onder voorbehoud door in de Kumtichstraat tussen huisnummer 279 (start) en de Sint-Pieterskerk (aankomst).

-       De afstand van  het parcours bedraagt ong. 450 meter.

 

◙ Prijzen:

-       De jury deelt een prijs uit voor de snelste racewagen

-       De teams onderling bepalen de origineelste racewagen

 

 

◙ Originaliteit:

-       Het is toegelaten om speciale effecten te monteren op de kist of door de inzittende deelnemers van de zeepkist te laten gebruiken. Deze effecten       mogen evenwel geen extra aandrijving geven. Deze effecten mogen op geen enkele wijze de veiligheid van de deelnemers, toeschouwers of leden van de organisatie in gedrang brengen.

 

◙ Na afloop:

 

-       Alle racewagens moeten door de teams zelf terug meegenomen worden.

-       Indien zeepkisten of onderdelen ervan achterblijven op of langs het parcours, laat de organisatie die op kosten van het betrokken team ophalen en vernietigen.

 

◙ Reglement

-       De organisatie kan ten alle tijden het reglement en het parcours wijzigen.

 

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!




bestel je vlag