Het initiatief ‘VissenaKEN ONS DORP leeft!’ kwam tot stand n.a.v. de deelname van Vissenaken aan de dorpenwedstrijd ‘Dorp met Toekomst’.

Meer hierover vind je op www.dorpmettoekomst.be
Contact: klik hier...

Onze deelname aan de wedstrijd was enkel mogelijk door de samenwerking van vele Vissenaakse organisaties. Het overzicht van alle deelnemers vind je hier.


Het verdict is gevallen...

'VissenaKEN ONS DORP leeft' heeft niet gewonnen!

Download hier de perstekst van Dorp met Toekomst, lees daarin vooral het laatste hoofdstuk!

Lees de laatste persartikels in de kranten...

Jammer, spijtig, maar niet getreurd en zoals al gezegd, 6 september was zeker al een overwinning! Onze aktie was zeker supergeslaagd.

De uiteindelijk overwinnaar van Dorp met Toekomst is Elst, een deelgemeente van Brakel in Oost-Vlaanderen. De dorpsbewoners genieten over enkele weken van hun prijs: het dorpsfeest ter waarde van € 10.000. Zij vielen in de prijzen met hun project ‘Dorpsforum Elst’. Met dit project bouwden verschillende verenigingen en vrijwilligers door de restauratie van de parochiezaal niet enkel aan een fysiek forum. Zij deden dat ook gedurende enkele maanden door de opstart van verschillende communicatiekanalen (dorpskrant, -website en infozuil) en acties en activiteiten (‘Het Tenteke’, de Dorpsdag etc.). Zo creëerden zij een forum waar de dorpsgenoten elkaar en het dorp leerden kennen, waar de verenigingen duurzame banden ontwikkelden en waar nieuwe ideeën ontstonden.

Meer over Elst en het winnende project: www.dorpsforum.be

De jury wil benadrukken dat de beslissing zeker niet gemakkelijk was. De 34 gesteunde en uitgevoerde projecten (tot 2500 euro) kregen een uitstekende beoordeling. Ze hebben stuk voor stuk met beperkte middelen een dynamiek in hun dorp in gang gezet met uitzonderlijke resultaten voor de leefbaarheid van hun dorp. De jury wil dan ook de 34 dorpen en hun honderden vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Dit was de derde en meteen ook de laatste editie van Dorp met Toekomst. Samen goed voor meer dan 300 inschrijvingen, 88 geselecteerde en uitgevoerde projecten en 3 mooie eindwinnaars: Eversel (Heusden-Zolder, Limburg), Elewijt (Zemst, Vlaams-Brabant) en Elst (Brakel, Oost-Vlaanderen).


ZONDAG 6 SEPTEMBER 2009
een memorabel dorpsfeest!

Op zondag 6 september 2009 was Vissenaken levendiger dan ooit. Zo’n 800 personen schoven aan voor de barbecue, de doe- en opendeur activiteiten van onze verenigingen lokten heel wat kijklustigen en om 17 uur – bij de start van het ceremonieel gedeelte – stonden naar schatting meer dan 3.000 mensen in en rond de tent aan de Sint-Pieterskerk. De voorstelling van het dorpsboek, het hijsen van de vlag, de onthulling van het kunstwerk en de toeristische kaart en het zingen van het dorpslied werden door de menigte op veel enthousiasme onthaald. De gezellige sfeer zorgde nadien voor gesmaakte optredens van Kidsrock, Welle(n) de Slumme(n) van Vessenake en Okselvocht. De MG’s swingden ons vrolijk de nacht in.

Het coördinatieteam wenst iedereen dan ook uitdrukkelijk te danken voor zijn aanwezigheid. Langs deze weg willen we ook de mensen bedanken die zich rechtstreeks of onrechtstreeks hebben ingespannen voor het welslagen van deze activiteit.

Maar we gaan door. Na een grondige evaluatie zullen plannen voor de toekomst worden gesmeed.

 

Vissenaken: Dorp met Toekomst?
We kijken met veel spanning uit naar de beoordeling van de jury!

Het boek 'Vissenaken met toekomst' en de CD 'Vissenaken, ons dorp!'

Aan elk adres in Vissenaken werd een gratis exemplaar van ons boek bezorgd. Indien je als inwoner extra exemplaren wilt, kun je het boek vanaf nu bestellen. Ook liefhebbers van buiten Vissenaken kunnen het boek bestellen. Het boek kost 10 euro.
Ook de CD met het Vissenaakse dorpslied 'Vissenaken, ons dorp!' is hier te bestellen voor 5 euro.

Bestellen: klik hier...


Heb jij door omstandigheden je puzzelstuk nog niet ontvangen?

Voor elk huisgezin in Vissenaken is een inox puzzelstuk én boek én wandelkaart voorzien. Wie het inox puzzelstuk nog niet heeft ontvangen, kan gratis het puzzelstuk, het boek en de wandelkaart komen afhalen tijdens één van de contactmomenten (zie hieronder).

Al wie een extra exemplaar van het boek wil en ook mensen van buiten Vissenaken die het boek willen aanschaffen, kunnen het aankopen voor 10 euro.

Vanaf nu is ook de CD met het Vissenaaks volkslied (5 euro) beschikbaar en kan eveneens de 4-delige DVD-set met de Vissenaakse dorpsfilm (10 euro) besteld worden.

CONTACTMOMENTEN (infostand in de Pastorij):


6 september is voorbij, maar blijft in ieders gedachten hangen. Iedereen keerde blij naar huis, in het gastenboek vinden we alleen maar positieve reacties.

Maar het is nog niet gedaan… De boeken en CD's worden nog steeds besteld. Ook werden een aantal inox puzzelstukken niet afgehaald en deze inwoners van Vissenaken kunnen hun papieren puzzelstuk nog steeds komen inruilen. Ben je je papieren stukje kwijt? Geen nood, we bezorgen je een nieuw.

Dit alles kan woensdagavond 9 september van 18u30 tot 20u30 in de pastorij van Vissenaken. Nadien worden nog enkele zitdagen georganiseerd, deze verschijnen later op deze website.

Weet je iemand die zijn of haar puzzelstuk, boek en wandelkaart nog niet ontvangen heeft, laat het bovenstaande aan hem of haar weten.

In de pers verschenen heel wat artikels, klik hier voor het overzicht...

Ook werden heel wat foto's en films gemaakt. Heb jij ook gefotografeerd op zondag 6 september? En wil je ze hier graag zien verschijnen? Laat iets weten!


'Vissenaken ons dorp leeft' is niet uit de pers te slaan: weer een hele reeks artikels. Lees meer...


 

Nu reeds in te kijken...

De activiteitenfolder van zondag 6 september is klaar! Iedereen die zondag naar VissenaKEN ONS DORP leeft komt, krijgt een exemplaar (1 per gezin of groep). Maar je kunt de folder nu al inkijken en eventueel afdrukken. Zo kun je het programma al bestuderen en een mooie wandeling in Vissenaken goed voorbereiden!

Klik hiernaast op de plattegrond en download het bestand (pdf, 2,5 MB).


Inschrijvingen dorpsbarbecue zijn stopgezet wegens overgroot succes!


NIEUW!
Het boek 'Vissenaken met toekomst' en de CD 'Vissenaken, ons dorp!'

Voor elk adres in Vissenaken is een gratis exemplaar van ons nieuwe boek weggelegd. Indien je als inwoner meerdere exemplaren wilt, kun je het boek vanaf nu bestellen. Ook liefhebbers van buiten Vissenaken kunnen het boek bestellen. Het boek kost 10 euro.
Ook de CD met het Vissenaakse dorpslied 'Vissenaken, ons dorp!' is vanaf nu te bestellen voor 5 euro.

Bestellen kun je hier online, betalen en afhalen doe je aan de infostand op 6 september 2009.

Bestellen: klik hier...


Etienne Kinnaer filmde al zijn bobijnen vol!

Dit resulteerde in een filmmontage over Vissenaken die te zien zal zijn op 6 september in De Kronkel. De volledige filmopnames en alle sponsorfilmpjes worden samen met de nog te maken reportage over 'Vissenaken ons dorp leeft' ingeblikt in een pakket van 4 DVD's. Deze is vanaf nu te bestellen en is beschikbaar vanaf 18 september 2009.
Meer info en bestellen: klik hier...


De Tiense Straatmuzikanten
op VissenaKEN ONS DORP leeft!
Lees meer...Etienne Kinnaer filmde de sponsors en deelnemende organisaties van VissenaKEN ONS DORP leeft.
De 'Etienne Kinnaer-films' vind je terug op (klik op logo)

Het Vissenaakse Dorpslied is klaar:

hier de tekst met geluidsfragment!

Begin al maar te oefenen!


Meld je aan als medewerker, klik hier...


Het definitieve programma van 6 september: klik hier...


Download de uitnodiging...

De affichecampagne juni 2009 was een groot succes:
nagenoeg aan elk huis in Vissenaken prijkt de affiche.

Aan alle inwoners van Vissenaken, bedankt!


Vissenaakse vlag: bestel ze nu!

Ter gelegenheid van VissenaKEN ONS DORP leeft! wordt een nieuwe vlag gemaakt. Mooi zou zijn dat aan elk huis een vlag zou hangen.
Daarom onze tip: hang de vlag uit en werk zo mee aan een feestelijk Vissenaken. Kostprijs 10 euro.

Ondertussen blijkt deVissenaakse dorpsvlag een groot succes te zijn!
Er werden tijdens de affichebedeling al veel vlaggen besteld. Wie er nog één wil hebben, moet er vlug bijzijn, er zijn er nog enkele in voorraad: klik hier


Op initiatief van de Landelijke Gilde Vissenaken en naar aanleiding van de mogelijke deelname aan de wedstrijd ‘Dorp met Toekomst’ werden de Vissenaakse verenigingen uitgenodigd voor een eerste ontmoeting op 16 oktober 2008. Bijna alle verenigingen waren op deze vergadering aanwezig en hebben met veel enthousiasme hun medewerking aan dit project verleend.
Voor de verdere realisatie werden drie werkgroepen (coördinatie, communicatie en sport) opgericht die volop bezig zijn met de uitwerking.
Tijdens de ganse voorbereidende periode gebeurt regelmatig overleg en toetsing met de grote groep.

Lees verder…

 

 

klik hier voor de affiche in grotere weergave...

 

OPROEP 1

Het Rees zoekt oude foto's van Vissenaken voor een nostalgische tentoonstelling in de Waterstraat op 6 september.

Lees meer...

OPROEP 2

31 jaar geleden werd een film over Vissenaken vertoond tijdens 'Het jaar van het dorp'. Wie kan ons deze film of informatie erover bezorgen?
En wie heeft nog andere oude filmpjes over Vissenaken?

Neem contact!

OPROEP 3

De Basisschool Vissenaken stelt oude klasfoto's tentoon op 6 september. Spijtig genoeg zijn niet alle klasfoto's van vroeger beschikbaar. Wie vraagt eens aan ouders en grootouders naar hun oude klasfoto's?

Neem contact op met de school.


Laatste nieuwtjes:


Dit was een actie in het kader van de Vlaamse prijs‘Dorp met toekomst’, een organisatie van de Landelijke Gilden met de steun van Cera, de Vlaamse overheid, Nest, De Zondag en De Streekkrant/De Weekkrant.

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag