Doorlopende animatie

PANNENKOEKEN, IJS, TAART…

De ganse namiddag dessert en knapperige tussendoortjes!

12u00 tot 18u00


SCHMINKSTAND VOOR DE JONGSTEN

Tijdens de dorpsfeesten wordt ook voor de kleurige toets gezorgd. Enkele ervaren schminksters toveren jullie kleinste spruiten om in de allergekste dieren, monsters, enz.

13u00 tot 17u00


KBC

Elke bezoeker die de KBC Mobile app op zijn smartphone download, krijgt een zakje met muntzaadjes als geschenk.

12u00 tot 17u00


KERMIS

Een paardenmolen, een ballenkraam, een eendjeskraam en een schietkraam brengen de sfeer van een jaarlijkse kermis en mogen niet meer ontbreken op onze dorpsfeesten!
De molen is gedurende de twee feestdagen gratis op vertoon van tickets, af te halen aan de kassa in de tent. De andere attracties zijn betalend.

zaterdag: 14u00 tot 20u00
zondag: 11u00 tot 19u00


VERENIGINGENMARKT
Enkele verenigingen die actief zijn in Vissenaken stellen zich voor met een stand op het Sint-Pieterspleintje:

12u00 tot 18u00


NATUURPUNT TENTOONSTELLING

In Tienen is Vissenaken het rijkst bedeeld met beschermde natuurgebieden. Natuurpunt beheert een kleine 100 ha natuur in Velpevallei en Rozendaalbeekvallei en nog wat losse gebieden op grondgebied van ons dorp en in aangrenzende dorpen. Langs een uitgebreid netwerk van wandelpaden en in het Natuur.huis De Gors in Vissenaken leer je meer over onze natuur. Een kleine openluchttentoonstelling op de dorpsfeesten helpt je met een eerste kennismaking.

12u00 tot 18u00


TRAP JE RIJK

Trap je rijk op de stand van Crossing Vissenaken. Voor slechts € 2 kan je hier 5 x proberen op doel te trappen. Wie het 3 x lukt, mag kiezen uit talrijke prijzen!

14u00 tot 17u00


DE PAARDENTRAM VAN DE TIENSE KOETSIERS

Gratis tochtjes met paard en kar in Vissenaken.
De Paardentram, getrokken door twee Brabantse Trekpaarden, biedt plaats aan ong. 22 volwassenen en wordt gebruikt voor toeristische uitstappen, verjaardagwandelingen, huwelijken…
https://www.facebook.com/tiensekoetsiers

14u00 tot 17u00


SPRINGKASTELEN

Er zijn drie springkastelen voor klein en groter.
Gelieve de leeftijdsgroepen niet te mengen en ga niet met teveel tegelijk in een springkasteel, a.u.b.
Voor de veiligheid: Vissenaken ons dorp leeft voorziet toezicht.

14u00 tot 17u00


EZELTJES VAN DE MISPELHOEF

Aan het Oorlogsmonument op het Sint-Pieterspleintje kan je kennis maken met vier ezeltjes van de Mispelhoef: borstelen, knuffelen… De Mispelhoef is er voor iedereen die deze fantastische dieren beter wil leren kennen: jong en oud, groot en klein, of je nu een beperking hebt of niet, een ezel oordeelt niet, hij neemt je zoals je bent!

Twee begeleide ezelwandelingen: 14u00 en 16u00, duur 1 uur, maximum 30 deelnemers per wandeling.
Inschrijven: ten laatste 2 september via 0479 42 66 46 of info@demispelhoef.be.
Prijs: € 2 pp tvv het Mispelhoef project, ter plaatse te betalen. Kinderen - 3 jaar gratis.
Nieuw: Ook op zaterdag 2 september zal er een standje van de Mispelhoef staan op de Kronkelweide (zonder de ezeltjes). Er zal informatie gegeven worden over de werking van de Mispelhoef en er worden ezelsleutelhangertjes en ezelkoekjes te koop aangeboden.

Zaterdag: ??u?? tot ??u??
Zondag: 13u30 tot 16u30


CLOWN

Info volgt nog...

13u30 tot 16u30


VVS CAPELLA

De Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) Capella brengt vrienden van de natuur en de sterrenhemel tezamen in de brede omgeving van Hoegaarden, Boutersem en Tienen.

www.vvscapella.be

15u30 tot 16u30


KRUIWAGENRACE

Na zes edities Zeepkistenraces (2010-2015) op de Dorpsfeesten, neemt de KLJ dit jaar het initiatief met de organisatie van een spectaculaire kruiwagenrace. Wie loopt met een met een teamlid geladen kruiwagen het snelst langs het Vissenakens kruiwagenracehindernissenparcours? Die wint een prijs! Twee teams van twee personen racen met kruiwagen tegen elkaar langs een hindernissenparcours. De teams worden ingedeeld in drie categorieën per leeftijd van de inzittenden van de kruiwagens: -12 jaar, 12-16 jaar en +16 jaar. Voor het snelste team per categorie is een prijs weggelegd.

Iedereen mag vrij deelnemen en kan ter plaatse inschrijven.

14u00 tot 16u00


Muziek

LITTLE DIXIE

Little Dixie is een mobiel duo met een zeer uitgebreid repertoire, van dixielandklassiekers zoals When The Saints tot meezingers zoals Och was ik maar, of Heb je even voor mij. De originele bezetting (zang, banjolélé, bastuba en percussie) samen met de unieke stem van de zangeres zorgen voor een feeststemming op de Vissenaakse dorpsfeesten.

www.angelacampbell.be

14u00 tot 17u00


ARGENTIJNSE TANGO

De jeugd valt voor zijn charme, ouderen herontdekken ze. Argentijnse tango is niet meer weg te branden uit reclamespots, musicals, radio, tv en films. Als een ware mengelmoes van leeftijden en culturen is de Argentijnse Tango misschien wel dé expressie van het meest Europese gevoel van verbondenheid… zoals het ook eens in Argentinië was…

Waag je eerste stappen en laat je meevoeren naar het sensuele en spectaculaire Buenos Aires door ToxicTango.com die o.a. instaan voor de tangohype in de Vlaamse soapserie ‘Thuis’.

Tijdens deze initiatie maak je niet alleen kennis met de Argentijnse Tango als dans, maar ook met het sociale cultuurgegeven, de etikette en de geschiedenis vanaf de jaren 1900 van de Argentijnse Tango en Buenos Aires, dit alles gebracht op boeiende en speelse wijze die deze magistrale dans voor iedereen toegankelijk maakt. (geen voorkennis of ritmegevoel vereist!)

Argentijnse Tango, een spel, balancerend op de fijne lijn tussen verleiding en sensualiteit… passen en Passie…

www.toxictango.com

14u00 tot 15u00


VISSENAKEN ZINGT

Herman Vandermeulen (Ich en Ejà) brengt samen met de Koninklijke Fanfare Sint-Isidorus Hakendover-Wulmersum een meezingconcert met oude en minder oude, maar vooral door het ruime publiek gekende liedjes. De teksten van de liedjes zijn beschikbaar, waardoor meezingen absoluut niet verboden is.

Wie wil het koortje versterken. Het koortje zal enkele liedjes (zoals op de purperen Heide, Vrolijke vrienden, de allereerste keer,...) meezingen.

15u30 tot 16u30

Vrijdag 1 september om 20u15 is er repetitie samen met de fanfare en Herman Vandermeulen in de tent te Vissenaken.
Wie zingt mee? Iedereen welkom!

Voor meer info: Wim Bergé, 0496 54 81 72


SLOTMOMENT

Prijsuitreikingen:

en als afsluiter zingt iedereen samen het Dorpslied van Vissenaken! Klik hier voor tekst en geluid

17u00 tot 18u00


AFSLUITER MET DJ MiL

DJ Mil moet in de wijde omtrek niet meer voorgesteld worden! Ambiance verzekerd tot de laatste minuut van de Dorpsfeesten…

www.djmil.be

vanaf 18u00


Volgend jaar afspraak op
1 en 2 september 2018

 

 

domeinnaam domein
Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!
bestel je vlag